Nieuws

Moslims in Wageningen vinden nieuwe gebedsruimte in gymzaal

Na een jarenlange zoektocht heeft de Stichting Internationaal Islamitisch Centrum Wageningen een nieuwe gebedsruimte gevonden, aan de Schaepmanstraat. © Pixabay
WAGENINGEN - Na een jarenlange zoektocht heeft de Stichting Internationaal Islamitisch Centrum Wageningen een nieuwe gebedsruimte gevonden, aan de Schaepmanstraat.
Het gaat om een gymzaal. Die komt vrij als aan de Marijkeweg een nieuwe sporthal staat. Deze moet nog gebouwd worden. De gemeente Wageningen verkoopt de gymzaal aan de stichting.
Inmiddels bestaat de islamitische stichting 25 jaar. Sinds 2002 huren de Wageningse moslims een een deel van het oude Schimmelpenninck-gebouw in de Nude. Hoe lang ze daar nog kunnen blijven, is niet duidelijk.
Daarbij is behoefte aan een grotere gebedsruimte, door de komst van vluchtelingen en het toenemende aantal internationale studenten dat het gebedshuis ook bezoekt. De stichting gaat zelf zorgen voor extra parkeerplekken. Op maandag 24 oktober vindt een informatieavond voor omwonenden plaats.