Nieuws

Nooit meer te veel eten weggooien, dankzij deze winnaar uit Wageningen

Het Wageningse adviesbureau Q-Point heeft raak geschoten met zijn aanpak tegen voedselverspilling: het werd gekozen tot winnaar van de Food Valley Award 2016. © Flickr
WAGENINGEN - Het Wageningse adviesbureau Q-Point heeft raak geschoten met zijn aanpak tegen voedselverspilling: het werd gekozen tot winnaar van de Food Valley Award 2016.
In de restaurants van dierentuinen Burgers’ Zoo in Arnhem, Dierenpark Emmen en de Apenheul in Apeldoorn wordt al gewerkt met Q-Point en volgens de organisatie van Food Valley zou het ook landelijk heel goed kunnen aanslaan.

Bezoekers en weer inschatten

Door via de Q-point-methode te werken, kunnen horecabedrijven beter inschatten hoeveel voedsel ze moeten inkopen en bereiden. Dat gaat verspilling tegen. Ze doen dat met behulp van een door Q-Point ontwikkeld computerprogramma, dat rekening houdt met allerlei factoren, zoals het weer en het aantal abonnementhouders.
En zo gaat dat in z'n werk:
Directeur Carel Jaspers vindt het fantastisch dat zijn bedrijf de prijs heeft gekregen. 'Het is een mooie kans onze innovatie onder de aandacht te brengen bij een internationaal publiek. Onze innovatie is interessant voor alle plekken waar dagjesmensen komen', was zijn reactie aan Food Valley nadat hij de prijs kreeg.