Arnhem

Politie over 'loser-clowns': puberaal, sneu en het moet stoppen

Horror-clown houdt Groesbeek bezig
ARNHEM - De politie Oost-Nederland spreekt over 'loser-clowns' die mensen de stuipen op het lijf willen jagen. 'Er is niets leuks en stoers aan, we vinden het puberaal en vooral heel sneu. Dat moet stoppen, want de impact is groot. We hebben daar als samenleving samen een rol in', aldus de politie in een persbericht.
Het bericht is een reactie op de zogenoemde 'horrorclown' die kinderen en ouderen de stuipen op het lijf wil jagen. Het is een trend die over is komen waaien uit de Verenigde Staten. Op social media zijn veel video's te vinden van de geschminkte clowns. 

'Gelders slachtoffer'

Volgens de lokale nieuwssite Ik hou van Arnhem is een vrouw zondagavond in Arnhem al slachtoffer geworden van zo'n actie. De vrouw noemt het een 'hele nare en bedreigende ervaring.' Volgens de site heeft de vrouw aangifte gedaan. Ook in Groesbeek zouden horrorclowns actief zijn.
De politie wil dat niet bevestigen, maar stelt dat er opgetreden wordt bij excessen en aangiftes. 'We weten niet of iedereen zich dat realiseert, maar als er aangifte wordt gedaan kan de 'grap' uitmonden in een echt politieonderzoek.'
Ook roept de politie op tot terughoudendheid rondom de berichtgeving, omdat deze 'types' dan kunnen opscheppen over de verkregen aandacht.
Zie ook: de website van 'Ik hou van Arnhem'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!