Nieuws

Vandaag in het nieuws: hond voor de klas in Oosterbeek en topdrukte bij Achterhoekse frietboer

Topdrukte bij aardappelverwerker Aviko in Steenderen en een hond voor de klas in Oosterbeek. Dit is er vandaag in het Gelderse nieuws. © ANP
ARNHEM - Topdrukte bij aardappelverwerker Aviko in Steenderen en een hond voor de klas in Oosterbeek. Dit is er vandaag in het Gelderse nieuws.

Frietjes

Het is topdrukte bij Aviko in Steenderen. Dat komt onder meer door de groeiende vraag naar diepvriesfriet in Aziatische landen. De Achterhoekse aardappelverwerker is de grootste in Nederland en de vierde ter wereld. Per uur verwerkt Aviko 45 ton aardappelen.

Hond voor de klas

Jaarlijks worden in Nederland 150.000 mensen gebeten door een hond. Daar zijn vaak jonge kinderen bij betrokken. Het Sophia SnuffelCollege probeert daar wat aan te doen door het geven van lessen op school. Vandaag zijn de kleuters van de Paasbergschool in Oosterbeek aan de beurt. Daar komt snuffelvrijwilligster Francis Hurkmans samen met hond Fam naar de klas.

Gezocht: miljoenen

Waar zijn de miljoenen gebleven die de gemeente Nijmegen én de provincie Gelderland overmaakten aan slachterij Hilckmann? Komt dat geld ooit nog terug? De gemeente Nijmegen maakt woensdagavond geheime stukken openbaar. Een feitenrelaas dat duidelijkheid moet geven over de verdwenen miljoenen.