Nieuws

Vrouw heeft nog steeds last van verkrachting in Apeldoorn, man na twintig jaar veroordeeld

Na twintig jaar is een 42-jarige man alsnog veroordeeld voor een verkrachting van een vrouw in Apeldoorn. De man zonder vaste woon- of verblijfplaats kreeg van de rechter in Zutphen een jaar en vier maanden cel. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Na twintig jaar is een 42-jarige man alsnog veroordeeld voor een verkrachting van een vrouw in Apeldoorn. De man zonder vaste woon- of verblijfplaats kreeg van de rechter in Zutphen een jaar en vier maanden cel.
Het onderzoek van de politie in 1996 leverde niets op, maar dankzij een dna-match kwam de politie de man vorig jaar op het spoor. Hij zat op dat moment in de cel in het buitenland.

Verkrachting had grote gevolgen

De verkrachting had voor de vrouw grote psychologische gevolgen. Zij heeft er volgens de rechtbank na twintig jaar nog steeds last van.

Niet eerder in de fout

De rechtbank hield met de hoogte straf rekening dat de man in de afgelopen twintig jaar niet voor verkrachting is veroordeeld. Bovendien lagen de straffen voor verkrachting eind jaren negentig lager en daar hield de rechter ook rekening mee.
Naast de celstraf moet de man het slachtoffer een schadevergoeding van 5600 euro betalen.