Nieuws

Geel geldkistje zoek na overval op bejaarde man in Harderwijk

De overvallers die afgelopen weekend een 84-jarige man uit Harderwijk hebben overvallen, hebben zeer waarschijnlijk een geel geldkistje gestolen. De politie is op zoek naar dat kistje. De daders hebben het mogelijk gedumpt in de buurt.
HARDERWIJK - De overvallers die afgelopen weekend een 84-jarige man uit Harderwijk hebben overvallen, hebben zeer waarschijnlijk een geel geldkistje gestolen. De politie is op zoek naar dat kistje. De daders hebben het mogelijk gedumpt in de buurt.
Het 84-jarige slachtoffer ligt nog steeds in het ziekenhuis maar wordt binnen enkele dagen ontslagen. Hij werd zo overrompeld door de overval dat hij geen signalement kon doorgeven. De politie roept buurtbewoners daarom op zich te melden als ze iets gezien hebben rond de tijd van de overval of de dagen ervoor. 

Meer inbraken bij snelweg

In totaal zijn er afgelopen vijf jaar maar liefst negentien inbraken geweest en dat heeft de aandacht van de politie. Maar een echte verklaring is er niet. Buurtbewoners opperen dat de vluchtdeur van de A28 een uitvalsroute zou zijn, maar de politie kan dat verband niet leggen. De buurt ligt wel in omgeving van een snelweg, waardoor de daders een snelle vluchtweg hebben. Over het algemeen ziet de politie in dat soort wijken een verhoogd inbraakcijfer. 
Meer informatie woensdag, in Bureau GLD (17.20 uur)
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!