Nieuws

RECENSIE: Schorre keeltjes bij mini-playbackshow van Justin Bieber in GelreDome Arnhem

Verslaggevers van Omroep Gelderland Mart Grol en Marèl van Steenbergen bezochten zaterdag het eerste concert van Justin Bieber in stadion GelreDome in Arnhem. Een recensie. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Verslaggevers van Omroep Gelderland Mart Grol en Marèl van Steenbergen bezochten zaterdag het eerste concert van Justin Bieber in stadion GelreDome in Arnhem. Een recensie.
Het is best een knappe prestatie te noemen. Op je 22e al zo'n popster zijn, dat zelfs wanneer je niet alles live zingt, je tienduizenden fans hysterisch krijgt. Justin Bieber lukt het zaterdagavond in GelreDome in Arnhem tijdens zijn Purpose World Tour. De 'Bieberfever' in het stadion stijgt naar abnormale waarden. Ver van slechts een lichte verhoging.

Oorverdovend spektakel

De wangen van de fans zijn al rood nog voor Bieber het podium op komt. De pupillen glimmen. De handjes zijn klam. Oorverdovend is het geluid van gillende fans als Justin Bieber dan eindelijk verschijnt. In een grote glazen kooi. Als een koning boven zijn 'Beliebers'. Meteen knalt de show. Vuurwerk, visuele effecten en meer dan tien dansers op het podium. Justin weet zijn publiek in te pakken met zijn moves. Daarbij verzuimt hij om live te zingen. Zelfs playbacken lukt hem niet altijd, maar de uitzinnige fans deert het niet.

Zwijmelen tijdens gevoelige snaar

De eerste nummers volgen elkaar in rap tempo op. De jonge wereldster vliegt van links naar rechts over het podium, zwaait met zijn armen, beweegt zijn benen alsof ze van spaghetti zijn en geeft zijn publiek genoeg om naar te kijken. Dan komt ineens de Bieber van vroeger naar voren. Op een relaxte, rode bank ploft de Canadees neer met een gitaar. Het stadion is er even stil van en zwijmelt mee met gevoelige snaar die hij raakt. Bieber hoeft nu niet te dansen, dus zingt hij live. Hij kan het nog! Met nummers als 'Love Yourself' is Bieber weer even zoals hij ooit begon op YouTube: solo en knus.

Drummen en springen

Niet alleen de gitaar weet Justin te bespelen, ook drummen kan hij. Op een hoog plateau geeft hij een waanzinnige solo weg. De fans genieten van deze opvallende move.
Daarna houdt het spektakel aan. Met een trampoline waarop dansers een nummer lang sprongen maken. En Bieber doet zelf ook een flikflak, maar laat wel een zelf ingezongen bandje horen en zingt wederom niet live.
Ondertussen gieren de zenuwen bij de 10-jarige Ninthe uit Wijchen door het lijf. Zij mag het podium op met Bieber. Bij het nummer 'Children' dansen namelijk elk concert vier kinderen mee, die een wedstrijd hebben gewonnen. Ninthe danst de sterren van de hemel.
Met als kers op de taart een knuffel van Justin, een aai over de bol en een enorm applaus.
Tegen het einde van het concert in GelreDome heeft Justin nog wijze woorden voor zijn, veelal, jonge fans. Hij geeft zijn 'Beliebers' tijdens deze Purpose-tour mee dat iedereen in het leven een doel heeft. Ook al geloven anderen daar niet in. Hij maant het stadion zelfs tot stilte, als het hysterische publiek maar blijft gillen. Bieber wil dat iedereen zijn woorden in de oren knoopt.
Met zijn grootste hits van afgelopen jaar 'What do you mean' en 'Sorry' besluit Bieber zijn concert. Hij staat onder een waterval, is kletsnat en springt heen en weer. De stembanden van de fans houden het bijna niet meer. Justins stembanden hebben niet veel geleden, maar wat geeft het. Een show neerzetten kan hij!

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!