Nieuws

Actiegroep organiseert mars tegen komst windmolens langs grens bij Groesbeek

KRANENBURG - De actiegroep 'Tegenwind Reichswald' organiseert zaterdag vanaf 10.30 uur een protestmars vanwege de mogelijke komst van windmolens net over de grens bij Groesbeek. De mars start vanaf Frasselt en eindigt in het centrum van Kranenburg.
'Windenergie is natuurlijk een belangrijke alternatieve energiebron, maar windindustrie in het Reichswald is ontegenzeggelijk contraproductief. Een windpark in deze omvang zal negatieve gevolgen hebben voor het ecosysteem en de leefbaarheid in en rond het Reichswald', vertelt Katja Eis, medeorganisator van de protestmars.
'Uiteraard houden deze effecten niet bij de grens op en daarom vragen we ook aan de Nederlanders om zich bij ons aan te sluiten. Het moet de initiatiefnemers duidelijk worden gemaakt dat een meerderheid van de lokale bevolking, aan beide zijden van de grens, voor het behoud van het Reichswald is.'

7000 handtekeningen

Bezwaarmakers konden tot en met 7 oktober een brief schrijven waarin ze uitlegden waarom de plaatsing van 12 turbines langs de grens bij Groesbeek een slecht idee is. Een bus met zo'n 30 personen trok daarnaast woensdag naar Düsseldorf om daar 7000 handtekeningen aan te bieden.
De politiek in Düsseldorf moet als het hoogste bestuursorgaan een knoop doorhakken over de plaatsing van de turbines. Volgens de Duits/Nederlandse actiegroep zijn de politici vooralsnog voorstanders van de plannen.

ZIE OOK:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!