Nieuws

Wandel door de geschiedenis met de Liberation Route VR-app

Nijmegen is onderdeel van de internationale herdenkingsroute Liberation Route Europe, die loopt van Zuid-Engeland, via Frankrijk, België, Nederland en Duitsland, helemaal tot aan Polen. Vanaf volgende week kan deze route ook met een speciale app worden ontdekt. © RBT KAN
NIJMEGEN - Nijmegen is onderdeel van de internationale herdenkingsroute Liberation Route Europe, die loopt van Zuid-Engeland, via Frankrijk, België, Nederland en Duitsland, helemaal tot aan Polen. Vanaf volgende week kan deze route ook met een speciale app worden ontdekt.
Met de app kunnen onder meer verhalen, gebeurtenissen en historische foto’s en filmpjes worden gedownload. Er is voor alle provincies die deel uitmaken van de route een individuele virtual reality applicatie ontwikkeld.
Gebruikers kunnen hun smartphone in een vr-bril schuiven en als het ware door de geschiedenis heen wandelen. De bril is te koop op diverse toeristische plekken.
In de Gelderse app staan de slag om Arnhem, de droppings op de Ginkelse Heide bij Ede en de Amerikaanse oversteek bij Nijmegen Centraal.
Directeur Victoria van Krieken van de Stichting Liberation Route Europe hoopt dat de app het 'herinneringstoerisme' in de provincie een extra impuls zal geven: 'We willen het verhaal van oorlog en vrede toegankelijk maken voor een breed publiek en hopen op deze manier iedereen te enthousiasmeren voor een reis langs de unieke regionale WOII-geschiedenis.'