Nieuws

Lees hier het belangrijkste Gelderse nieuws van vrijdag 7 oktober

Ben je al helemaal in de weekendsferen en heb je daardoor het nieuws uit Gelderland gemist? Geen nood! Hieronder zie je het belangrijkste Gelderse nieuws van vrijdag 7 oktober. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Ben je al helemaal in de weekendsferen en heb je daardoor het nieuws uit Gelderland gemist? Geen nood! Hieronder zie je het belangrijkste Gelderse nieuws van vrijdag 7 oktober.

Tijdelijke opvolger van de Arnhemse burgemeester Herman Kaiser is bekend

Wie neemt de komende tijd de taken van Herman Kaiser waar? De Arnhemse burgemeester meldde zich eind september voor de tweede keer in korte tijd ziek. Vrijdag om 17.30 uur kwam het verlossende woord. De 68-jarige Boele Staal is door Commissaris van de Koning Clemens Cornielje benoemd tot waarnemend burgemeester van Arnhem.

Fans Justin Bieber kunnen niet wachten tot concert Canadese popster

De 'Beliebers' kunnen niet wachten totdat het zaterdag 19.30 uur is. Dan begint het concert van de Canadese popster in Gelredome. Sommige fans zijn zelfs zo enthousiast dat ze al vrijdag naar het stadion zijn gegaan. Daar werden de fans vriendelijk doch dringend verzocht weg te gaan. De jongelingen lieten zich niet wegjagen en gingen net buiten het terrein staan.

Gelderse voetbalclubs nemen maatregelen vanwege mogelijke gevaren kunstgras

De televisie-uitzending van het programma Zembla over de mogelijke gevaren van kunstgras sloeg bij veel mensen en voetbalclubs in als een bom. Zembla berichtte dat kunstgras met rubberkorrels mogelijk kankerverwekkend is. Bij de Arnhemse club SML trainen de keepers niet meer op het kunstgras. En OBW in Zevenaar heeft zelfs besloten om de jongste pupillen voorlopig helemaal niet meer op die ondergrond te laten spelen.

Strafeis tegen tweetal dat honderden mensen heeft blootgesteld aan asbest in voormalige fabriek

Twee beheerders van de voormalige Steenfabriek Waalwaard in Dodewaard stonden vrijdag voor de rechter. Het duo liet in het van asbest vergeven pand werkzaamheden uitvoeren en een evenement houden. Terwijl al bekend was dat de fabriek vol zat met asbest. Honderden mensen zijn daardoor blootgesteld aan de kankerverwekkende stof. Het Openbaar Ministerie heeft een flinke straf geëist tegen beide mannen, die ook nog bij of voor een overheidsorgaan werkzaam waren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!