Instellingen

Boele Staal waarnemend burgemeester van Arnhem

Boele Staal is door Commissaris van de Koning Clemens Cornielje benoemd tot waarnemend burgemeester van Arnhem. Dat is gebeurd na overleg met de fractievoorzitters in de Arnhemse gemeenteraad. © ANP
ARNHEM - Boele Staal is door Commissaris van de Koning Clemens Cornielje benoemd tot waarnemend burgemeester van Arnhem. Dat is gebeurd na overleg met de fractievoorzitters in de Arnhemse gemeenteraad.
De 68-jarige Staal was tussen 1998 en 2007 Commissaris van de Koningin in Utrecht. Daarnaast was hij onder andere lid van de Eerste Kamer voor D66 (1991-1998 en 2010-2011) en voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken tussen 2007 en 2013.
Een delegatie uit de gemeenteraad van Arnhem - met onder anderen de fractievoorzitters en loco-burgemeester - adviseerde unaniem over zijn kandidatuur. Staal is vrijdag beëdigd en is per direct waarnemend burgemeester.

Burgemeester afwezig

Cornielje vond het nodig om een waarnemer voor Arnhem te zoeken, toen burgemeester Herman Kaiser zich eind september voor de tweede keer in korte tijd ziek meldde. Eerder dit jaar is Kaiser er geruime tijd uit geweest wegens heupklachten.
Ook nu lijkt het ziekteverlof lang te gaan duren en daarom kwam de Commissaris van de Koning tot zijn besluit.

ZIE OOK:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!