Nieuws

Ouderen verrast: van dagje dierentuin tot motorrijden

ARNHEM - Gelderland Helpt staat vandaag in het teken van Nationale Ouderendag: De afgelopen weken hebben we vanuit de hele provincie wensen van ouderen verzameld die vandaag vervuld worden.
Vandaag gaan de overige wensen in vervulling. Sonja Booms reist namens Gelderland Helpt door de provincie om ouderen te verrassen.

Dementerende mensen in Velp verrast

Ze begon in Velp, daar ging de dag van start met een feestje voor 10 dementerende bewoners van Villa Saesveldt. De bewoners wensten een gezellig ochtend. Dat is waarschijnlijk wel gelukt met taart en muziek. Leerlingen van basisschool de Arnhorn uit Velp hebben speciaal voor elke bewoner een tekening gemaakt en het AVIO koor uit Velp meldde zich aan om te komen zingen. 

Lekker in de zijspan

Na haar bezoek aan Velp ging Sonja door naar Culemborg, waar dhr. Diepgrond (88) dolgraag een keer in een motor met zijspan wilde rijden. Beluister hieronder de bijdrage op Radio Gelderland.

Dagje dierentuin

En voor mevrouw Cohen ging er ook een wens in vervulling: een heerlijk dagje Burgers Zoo.

Knuffelen met dieren

Mevrouw De Jonge in Wijchen is 85 jaar en zit in een rolstoel. Haar wens is knuffelen met dieren, bijvoorbeeld een konijn of een kat. Een gezin uit Nijmegen komt over. Beluister hieronder de bijdrage van Sonja Booms op Radio Gelderland.

Scheuren op het circuit in Assen

Vorige week gingen er al meerdere wensen in vervulling. Mevrouw Koopman en mevrouw Megens wilden dolgraag nog een wedstrijd bijwonen van De Graafschap. Ze hebben een ontzettend leuke avond gehad met speciaal ontvangst van de directie en mooie plaatsen in de Vijverberg.
Bekijk hieronder de reportage in Gelderland Vandaag.
Mevrouw Schotanus uit Zutphen bracht een bezoek aan het TT-circuit in Assen. Daar mocht ze naast een coureur plaatsnemen en scheurde zo over het circuit. 'Het is geweldig, jullie weten niet wat je mist', waren haar eerste woorden toen ze de auto uitstapte. 
Aanstaande zondag 9 oktober ook aandacht voor het verhaal van meneer Weenk uit Vorden. Hij wilde met paard en wagen langs het huis waar hij geboren is en altijd heeft gewoond. Dat leverde mooie televisie op. Hier alvast een voorproefje, zondag het hele item in Gelderland Helpt.

Gelderlanders zetten zich in

Het is ontzettend fijn dat er zoveel mensen zijn die zich hebben aangemeld om ouderen een fijne dag te bezorgen. Zo krijgt mevrouw Flantua uit Vorden een poffertjesbakfiets bij haar zorginstelling, zodat ze nog eens kan genieten van haar favoriete lekkernij. De 88-jarige meneer Diepgrond gaat een ritje maken in een zijspan. Ook simpele wensen zoals een bezoekje aan de tuinen van Appeltern en knuffelen met honden of konijnen staan op het wensenlijstje van de ouderen. Ook deze wensen worden vandaag vervuld. 
Vandaag worden er op Nationale Ouderendag, een initiatief van het Nationale Ouderenfonds, opnames gemaakt die aanstaande zondag 9 oktober te zien zijn bij het programma Gelderland Helpt.   
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!