Nieuws

NEC verliest 'last-minute' oefenduel bij Ajax

NEC heeft donderdagmiddag een oefenduel gespeeld tegen Ajax. Op sportpark de Toekomst werd het 2-1 voor de Amsterdammers. NEC speelde grotendeels met reservespelers en talenten uit de beloften.
ARNHEM - NEC heeft donderdagmiddag een oefenduel gespeeld tegen Ajax. Op sportpark de Toekomst werd het 2-1 voor de Amsterdammers. NEC speelde grotendeels met reservespelers en talenten uit de beloften.
Een woordvoerder van NEC bevestigt dat het ging om een besloten duel in Amsterdam. Het spelen van de wedstrijd werd 'last minute' afgesproken. Er was geen publiek en pers bij aanwezig. Zowel Ajax als NEC speelde niet met zijn sterkste opstelling. Zo zijn bij beide clubs de internationals afwezig in verband met verplichtingen voor de nationale ploeg.
Bij rust stond het op het kille sportpark in Duivendrecht 2-0 in het voordeel van Ajax. Mazraoui en El Idrissi scoorden. Na de pauze deed Robin Buwalda iets terug voor de club uit Nijmegen. NEC miste in de tweede helft twee strafschoppen. Rayhi en Mayi misten vanaf elf meter, zodat de ploeg van trainer Hyballa met een nederlaag weer de bus instapte.
NEC staat in de eredivisie elfde. Ajax neemt op dit moment de tweede plaats in. NEC hervat de competitie op zondag 16 oktober met een thuisduel tegen koploper Feyenord.