Nieuws

360 gradenfilms over Gelderse geschiedenis in première op Gelredag

ARNHEM - Tijdens de Gelredag op Kamp Koningsweg in Arnhem gaan zaterdag vier 360 gradenfilms over de Gelderse geschiedenis in première. Gedeputeerde Josan Meijers verricht de openingshandeling.
Het publiek kan de 360 gradenfilms op Kamp Konings, vlakbij Schaarsbergen voor het eerst bekijken. 
De 360 gradenfilms zijn een initiatief van het project Verhaal van Gelderland. Drie van de films zijn registraties van historische evenementen of plaatsen in Gelderland.
Zo maakte reisblogger Mirre Oost met haar 360 gradencamera opnames tijdens de Hanzefeesten in Doesburg (zie hierboven).
Daarnaast registreerde het Arnhemse videobedrijf Orbicle met Pinksteren de festiviteiten tijdens Ammersoyen Middeleeuws Bewoond op Kasteel Ammersoyen.

360 graden speelfilm op Kasteel Ammersoyen

De vierde 360 gradenfilm wordt een minispeelfilm die speelt op Kasteel Ammersoyen en gefilmd en geregisseerd wordt door Orbicle. Re-enactmentgroep Het Woud der Verwachting zorgt samen met Erfgoed Gelderland voor de historische correcte invulling en aankleding. De film moet kijkers laten zien hoe het was om rond 1445 in Gelderland te leven.

Verhaal van Gelderland

Het Verhaal van Gelderland is een project van Erfgoed Gelderland, het Nederlands Openluchtmuseum en RBT KAN.
De 360 gradenfilms gaan zaterdag in première tijdens de Gelredag op Kamp Koningsweg in Arnhem. De Gelredagen zijn een onderdeel van het chauvinistische geschiedenisprogramma Ridders van Gelre bij Omroep Gelderland. 
Ridders van Gelre wordt gemaakt in samenwerking met Gelders Erfgoed, de Radboud Universiteit Nijmegen, het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen en het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. En wordt mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!