Nieuws

Glazen Huis in 2017 naar Apeldoorn

APELDOORN - Het Glazen Huis van 3FM staat in 2017 in Apeldoorn. Dat maakte radiozender 3FM donderdag bekend.
Apeldoorn was met Hilversum de enige kandidaat om Serious Request binnen te halen, maar de voorkeur ging dus uit naar de Gelderse gemeente. Het Glazen Huis is onderdeel van de actie Serious Request van 3FM, waarbij elk jaar in de dagen voor kerst radio dj's zich opsluiten en vanuit Het Glazen Huis radio maken. Daarbij eten ze geen vast voedsel. Op 24 december, kerstavond, worden de dj's dan uit de glazen studio 'bevrijd'. Ze zamelen geld in voor een goed doel van Het Rode Kruis.
Beluister hier het moment van bekendmaking:
Een ruime meerderheid van de gemeenteraad stond achter de kandidatuur van Apeldoorn, dat eerder al gastheer was van wielerronde Giro d'Italia. Eerder stelde Nijmegen zich al eens kandidaat.

Historische band met evenement

Burgemeester John Berends zegt op de site van de gemeente dat hij denkt dat het feit dat het Rode Kruis 150 jaar geleden in Apeldoorn is opgericht een belangrijke rol speelt. 'Hoofddoel van Serious Request is en blijft om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor projecten van het Rode Kruis. De keuze voor Apeldoorn onderstreept de directe relatie tussen het evenement en het Rode Kruis.'
De gemeente gaat nu samen met 3FM een concreet plan maken. De gemeente zegt daarbij ook een kijkje te gaan nemen in Breda, waar Het Glazen Huis dit jaar staat.
De campagne is al begonnen: na de bekendmaking vlogen twee reclamevliegtuigjes over Apeldoorn om het evenement aan te kondigen.

'Gelderlanders brengen mensen samen'

Zendermanager Basyl de Groot van 3FM is er blij mee: “Wat een heerlijk vooruitzicht dat we volgend jaar voor het eerst in de provincie Gelderland mogen logeren. Ik ben opgegroeid in Doetinchem, dus ik weet hoe gul, trots en enthousiast de regio is en dat Gelderlanders als geen ander in staat zijn om veel mensen samen te brengen. Samen met de stad, de provincie en alle inwoners gaat NPO 3FM in 2017 het avontuur aan dat 3FM Serious Request heet. Maar eerst gaan we full speed richting Breda voor de editie van 2016.”

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!