Nieuws

Succesvolle rollerbankcontrole in Willemskwartier Nijmegen

Naar aanleiding van diverse klachten over te hard rijdende brommers en snorfietsen, is er woensdag een controle met een rollerbank gehouden aan de Tollensstraat in het Willemskwartier. Dit meldt politie Nijmegen Zuid op Facebook. © Facebook Politie Nijmegen-Zuid.
NIJMEGEN - Naar aanleiding van diverse klachten over te hard rijdende brommers en snorfietsen, is er woensdag een controle met een rollerbank gehouden aan de Tollensstraat in het Willemskwartier. Dit meldt politie Nijmegen Zuid op Facebook.

Bekeuringen

Van de dertig gecontroleerde snorfietsen hebben negen bestuurders een bekeuring gekregen. Sommige snorfietsen behaalden een snelheid van meer dan 55 kilometer per uur, terwijl ze maar maximaal 25 kilometer per uur mogen rijden.
Er werden ook twee brommers gecontroleerd, waarbij ook een bekeuring werd uitgeschreven. Verder werden een bestuurder aangehouden zonder rijbewijs en een bestuurder die een mobieltje vasthield tijdens het rijden. Ook werden diverse 'wacht op keuring'-meldingen gemaakt, waarbij de voertuigen terug moeten worden gevoerd naar de originele snelheid. Pas na een keuring door de RDW mogen ze weer de weg op.