Nieuws

Zwarte Cross maakt twee nieuwe klassen bekend

De Zwarte Cross maakte woensdag twee nieuwe klassen bekend voor de aankomende editie van het festival. Crossliefhebbers kunnen zich in 2017 vergapen aan de Powertoysklasse en de Holi Colour Race. © REGIO8.
LICHTENVOORDE - De Zwarte Cross maakte woensdag twee nieuwe klassen bekend voor de aankomende editie van het festival. Crossliefhebbers kunnen zich in 2017 vergapen aan de Powertoysklasse en de Holi Colour Race.

'Bij de Powertoysklasse moet je denken aan alles wat je als kind leuk vond om mee rond te crossen, alleen dan volgens het protocol van Tante Rikie, dus met iets meer pk's', vertelt Dinand Garritsen van organisator de Feestfabriek. 'Denk aan trapskelters, driewielertjes, het maakt niet uit.' De Holi Colour Race is geïnspireerd op het Holi Colour festival in India, waar bezoekers elkaar onder gooien met kleurpoeder.
De Heels on Wheels-klasse en de Apartigheidsklasse maken plaats voor de twee nieuwe klassen. Toch kunnen vrouwen gewoon mee blijven doen, zo benadrukt Garritsen. 'We zijn ondertussen zo'n geëmancipeerde maatschappij dat de dames ook prima in andere klassen mee kunnen doen.'

Inschrijven

De inschrijving voor de cross begint op 5 november. Afgelopen jaren waren alle plaatsbewijzen vliegensvlug gereserveerd, dus geïnteresseerden moeten er snel bij zijn.