Nieuws

Epe wil toerist lokken met wild

EPE - 'Epe 100 % wild', als het aan burgemeester en wethouders ligt, wordt dat de nieuwe toeristische koers die de gemeente de komende jaren gaat varen. De spreuk moet 'Epe compleet anders' gaan vervangen.
Slager Herman ter Weele uit Oene ziet de nieuwe slogan wel zitten. De slager verwerkt heel veel wild dat op de Veluwe wordt geschoten. De toeristen komen er nu al voor. 'Ik krijg zelfs klanten uit Amsterdam', zegt de slager.
Ook wildfotograaf Gerrit van Vemde uit Epe ziet de kracht van het wild als publiekstrekker. Naast fotograferen geeft Gerrit ook rondleidingen namens het Geldersch Landschap & Kasteelen.

Niet iedereen voelt de liefde voor het wild

Bezoekers op de markt zijn wat kritischer. Ze herinneren zich nog goed dat wild ook veel schade heeft aangericht in de bebouwde kom. Met name wilde zwijnen konden tuinen en perken flink omwoelen. Er zijn juist veel hekken geplaatst om het wild te weren. 'Belachelijk om je gemeente dan nu weer met Epe 100 procent wild te promoten', zegt één van de marktbezoekers.
Sinds woensdag ligt het idee hiervoor vier weken ter inzage en mag iedereen er zijn of haar mening over geven.
Daarna moet de gemeenteraad een besluit nemen over het voorstel.
Het idee komt van een extern marketingbureau dat in opdracht van de gemeente onderzoek deed. Dat bureau adviseert Epe zich voor de volle honderd procent te richten op wild.