Nieuws

Wat vindt u van de Arnhemse binnenstad? De gemeente wil het weten

Hoe bereikbaar is de Arnhemse binnenstad, hoe zijn de voorzieningen en hoe lang bent u van plan te blijven? Zo maar enkele van de vragen die de komende dagen worden gesteld aan bezoekers van de Arnhemse binnenstad. De gemeente houdt de zogeheten bezoekersenquête als onderdeel van de stadsmonitor. En daar moet Arnhem, waar nodig, van profiteren. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Hoe bereikbaar is de Arnhemse binnenstad, hoe zijn de voorzieningen en hoe lang bent u van plan te blijven? Zo maar enkele van de vragen die de komende dagen worden gesteld aan bezoekers van de Arnhemse binnenstad. De gemeente houdt de zogeheten bezoekersenquête als onderdeel van de stadsmonitor. En daar moet Arnhem, waar nodig, van profiteren.
De enquêteurs van de gemeente gaan komende woensdag 5 oktober, donderdag, zaterdag en zondag de straat op met een vragenlijst om de mening van de bezoekers aan de binnenstad te peilen. Ook wil de gemeente weten waarom zij de stad bezoeken.
Later in oktober volgt nog een onderzoek met verdiepende vragen gehouden onder het Arnhemse digipanel, inwoners van Arnhem die via internet een soort klankbord vormen voor de gemeente. Het panel is in principe toegankelijk voor alle inwoners van de stad. 
Dit vervolgonderzoek gaat ook over wat mensen het meest belangrijk vinden in de stad, wat goed gaat en wat voor verbetering vatbaar is.
De bezoekersenquête is onderdeel van de stadsmonitor en wordt elke twee jaar gehouden op diverse plekken in de binnenstad. De resultaten zijn begin 2017 bekend en worden dan op de gemeentelijke website gepubliceerd.