Nieuws

Emma staat op de Boerinnenkalender, opsteker voor moeizaam Arnhems project, dit is het nieuws van Dierendag 4 oktober

Het is 4 oktober en dat betekent natuurlijk dat het vandaag Nationale Dierendag is! Daarnaast zal er vandaag ook zeker gesproken worden over de Gelderse Emma die prijkt op de Boerinnenkalender van 2017. En het project trolley 2.0 bus die nog in Arnhem moet gaan rijden, is nu al genomineerd voor een Duitse prijs. © Henrico Pit
ARNHEM - Het is 4 oktober en dat betekent natuurlijk dat het vandaag Nationale Dierendag is! Daarnaast zal er vandaag ook zeker gesproken worden over de Gelderse Emma die prijkt op de Boerinnenkalender van 2017. En het project trolley 2.0 bus die nog in Arnhem moet gaan rijden, is nu al genomineerd voor een Duitse prijs.
Dieren, we zijn er dol op! Gisteravond deden we een oproep om de naam van uw huisdier met ons te delen, met daarbij de verklaring voor die naam. En de foto's van uw hond, kat of konijn leveren op de redactie heel wat aaah's en ooh's op. De mannen van de redactie lieten zich inspireren door Dierendag en stelden een voetbalelftal op met voetballers met een dierennaam.

Zie ook:

Boerin Emma

Emma is de naam van de enige Gelderse boerin die een plekje heeft bemachtigd bij de maand april in de Boerinnenkalender van 2017. Emma Vlaanderen komt uit Haarlem en woont nog niet zo lang op de boerderij in Erlecom. Het is de bedoeling dat zij en haar vriend deze boerderij met zo'n 40 koeien gaat overnemen.

Nominatie voor moeizaam trolley 2.0 project

Positief nieuws over de trolley 2.0. Het project voor de ontwikkeling van de trolley 2.0-bus die moet gaan rijden in Arnhem is genomineerd voor de Wirtschaftspreis D-NL 2016. Dit is een prijs die wordt uitgereikt door de Duits-Nederlandse Handelskamer aan een bedrijf of project in het grensoverschrijdende zakenleven. In het project ‘E-bus 2020-In Motion Charging’ wordt gewerkt aan trolleybussen die deels los van de bovenleiding kunnen rijden. Tot nu toe kwam het project vooral negatief in het nieuws, omdat er nogal wat tegenslagen zijn bij levering van deze speciale bus. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!