Nieuws

Wietrijders gepakt na gevaarlijke capriolen in Driel en Elst

In Driel en Elst heeft de politie zondag twee mannen uit Amsterdam en Den Haag aangehouden die beiden in het bezit bleken van een flinke hoeveelheid wiet en hasj. De Hagenaar had bovendien een ploertendoder bij zich, een verboden (slag)wapen.
DRIEL - In Driel en Elst heeft de politie zondag twee mannen uit Amsterdam en Den Haag aangehouden die beiden in het bezit bleken van een flinke hoeveelheid wiet en hasj. De Hagenaar had bovendien een ploertendoder bij zich, een verboden (slag)wapen.
De eerste verdachte, een 31-jarige Amsterdammer, kon door de politie worden klemgezet op de Drielse Rijkdijk.
Daar ging een wilde achtervolging vanaf de A15 en via Arnhem-Zuid aan vooraf, waarbij ternauwernood aanrijdingen met een fietser en een voetganger konden worden voorkomen. Toen de man eenmaal was klemgezet, bleek hij in zijn auto twee tassen propvol wiettoppen te vervoeren. 

Kilo's hasj en ploertendoder

Even verderop, op de A15 bij Elst, controleerde de politie eerder op de middag de auto van een 26-jarige man uit Den Haag, die ook drugs bleek te vervoeren.
In een verborgen ruimte in de kofferbak vonden de agenten enkele tientallen kilo's aan hasj. Ook lag er een ploertendoder. De drugs en het wapen zijn in beslag genomen. Beide mannen zitten vast voor verhoor.