Nieuws

5000 euro voor beste Nijmeegs design-idee

NIJMEGEN - Made in Nijmegen is de naam van een nieuwe ontwerpwedstrijd die inwoners van de Waalstad aanzet tot het verzinnen van een goed gebruiksvoorwerp. De winnaar krijgt € 5000,- om het idee te realiseren.

Verover Nijmegen met het beste design

De criteria die de jury van Made in Nijmegen opstelt zijn:  opvallend, uitdagend, origineel, aantrekkelijk voor een breed publiek en met een verrassende link naar Nijmegen. Made in Nijmegen adviseert mensen met een goed concept, maar die niet weten hoe ze het moeten maken, contact op te nemen. 'We kunnen mensen met een maker of vakman in contact brengen, om te kijken of ze gezamenlijk tot een goed voorstel kunnen komen. Het is zonde wanneer een goed idee niet vertaald wordt naar een mooi ontwerp', vertelt Michelle de Wit van Made in Nijmegen.

Publieksjury en vakjury

Aanmelden voor de wedstrijd kan tot 7 november 2016 via de website van de organisatie. Die maakt een voorselectie van de tien beste ideeën die zowel door het publiek als door de vakjury worden beoordeeld. Op 17 december is de finale van Made in Nijmegen in cultureel centrum de Lindenberg. Daar worden alle ideeën gepresenteerd en brengt de vakjury samen met het publiek de stemmen uit.

Platform Made in Nijmegen geselecteerd voor Dutch Designweek

De organisatie noemt Made in Nijmegen 'hét platform voor eigentijdse producten van Nijmeegse makelij dat de individuele maker uit de regio wil etaleren en ondersteunen in het benutten van zijn (verkoop)kansen. Made in Nijmegen biedt podium aan zowel gevestigde namen als opkomende makers.' En die makers krijgen ook nog eens landelijke bekendheid want Made in Nijmegen is uitgenodigd om zich te presenteren tijdens de Dutch Designweek (22-30 oktober) van Piet-Hein Eek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!