Nieuws

Na massale reacties op Facebook fietsendief uit Nijmegen aangehouden

De politie heeft vrijdagavond een 33-jarige Nijmegenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht meerdere elektrische fietsen na een proefrit te hebben verduisterd. © screenshot filmpje
NIJMEGEN - De politie heeft vrijdagavond een 33-jarige Nijmegenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht meerdere elektrische fietsen na een proefrit te hebben verduisterd.
De man was dinsdag bij een fietsenwinkel in Wijchen gekomen om een proefrit te maken op een elektrische fiets. Hij was samen met een vrouwelijke verdachte. De twee fietsen zijn daarna niet meer teruggebracht. De vrouw is nog voortvluchtig.

Filmpje op Facebook

De eigenaar van de fietsenwinkel had een filmpje op Facebook gezet waarop de daders goed te zien zijn. Het filmpje is ruim een miljoen keer afgespeeld. Het bericht werd zo'n 30.000 keer gedeeld en er kwamen honderden reacties binnen. De namen van de dieven waren snel bekend en zijn doorgegeven aan de politie.

Goed nieuws

'Goed nieuws', reageert fietshandelaar Mari van Rens. De politie stelde hem zaterdagochtend van de aanhouding op de hoogte. 'Hij ontkent wel alles, terwijl hij er toch mooi op staat. Maar hij kan in elk geval niet op meer plekken toeslaan. Hij zit vast.' De Nijmegenaar wordt ervan verdacht dat hij ook bij zaken in Nijmegen fietsen na een proefritje niet terugbracht.

Heel wat bandjes plakken

Van Rens heeft de twee fietsen nog niet terug. 'Het gaat toch om zo'n 5000 euro. Daar moet ik heel wat bandjes voor plakken.' 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!