Nieuws

Weggesaneerde Bökkerink debuteert toch in betaald voetbal

Zijn carrière leek volledig in het slop te zitten, maar Sebastiaan Bökkerink maakte vrijdagavond alsnog zijn debuut in het betaald voetbal.
GROESBEEK - Zijn carrière leek volledig in het slop te zitten, maar Sebastiaan Bökkerink maakte vrijdagavond alsnog zijn debuut in het betaald voetbal.
Als rechtsback speelde hij negentig minuten namens Achilles'29 tegen VVV en dat deed de Tukker zeer verdienstelijk. "Het was een mooi moment. Ik wacht hier al vier of vijf jaar op, om te debuteren in het betaald voetbal. Mijn eerste BVO was De Graafschap. Eerst in de A1 begonnen en toen bij Jong De Graafschap. Daar moest ik weg wegens bezuinigen. Maar via HSC'21 en Quick'20 vorig jaar promotie mee gehaald. En nu bij Achilles, een mooie club. Ik kom oorspronkelijk uit Enschede, nu woon ik hier in de buurt. Ik trainde dinsdag en donderdag mee. Ik moet niet te hard van stapel lopen. Dit is mijn eerste wedstrijd pas. Er komen is makkelijk, er blijven is moeilijk."
Uiteindelijk verloor de verdediger wel met 3-0 bij zijn debuut. "Die strafschop heb ik niet goed kunnen zien. Wat ik hoorde in de kleedkamer, was het wel een penalty. En dan hadden wij op de counter kunnen gaan loeren. Het stond achterin wel goed. Jammer dat we het de tweede helft niet konden doortrekken. Dit doet wel pijn, ja. Maar als we de eerste helft van vandaag kunnen doortrekken, maak ik me niet zoveel zorgen."