Nieuws

Mariënvelde viert feest! Gemeenschapsgebouw ingewijd en geopend

MARIENVELDE - Met een wijwaterborstel, of zoals pastoor Casper Pikkemaat het zelf zegt, ook wel wcborstel genoemd, is de Brede Maatschappelijke Voorziening in Mariënvelde vanmiddag officieel ingewijd.
Na de inwijding hebben schoolkinderen een levensgrote sleutel overhandigd aan wethouder Jos Hoenderboom en de aannemer. Met deze sleutel is het gemeenschapsgebouw officieel geopend.

Zelf handen uit de mouwen steken

Elk vrij uurtje hebben de inwoners van Mariënvelde in de bouw van hun eigen Brede Maatschappelijke Voorziening gestopt. Alle kwaliteiten van de inwoners zijn ingezet om samen een gebouw neer te zetten waar het hele dorp iets aan heeft.
In het gebouw komen verschillende verenigingen, dagbesteding, maar ook zorgvoorzieningen. 'We krijgen zelfs een huisarts, die hebben we nooit gehad', zegt Edith Bokkers van de Stichting BMV.

Band inwoners sterker door bouw

De middenstand is verdwenen in het Achterhoekse dorp en om het dorp leefbaar te houden moest er iets gebeuren. De bouw van de BMV was de oplossing. 'Om de bouw financieel rond te krijgen, hadden we natuurlijk subsidies nodig', zegt projectmanager Freek Jansen. 'Wij hebben een plan ingediend bij de gemeente Oost Gelre waarin we zelfs een besparing hebben verwerkt. Een besparing van 400.000 euro. Uren die we kunnen terugverdienen door het zelf te bouwen'.
Foto: Omroep Gelderland

Feest!

Mariënvelde viert het hele weekend feest. In het nieuwe gebouw worden tal van activiteiten georganiseerd. Iedereen kan komen kijken en zien hoe het geworden is. Een impressie is hieronder te zien.