Instellingen

Gelderse Ridders trappen Maand van de Geschiedenis af in Duitse Burg Anholt

Oktober is traditiegetrouw de Maand van de Geschiedenis. Voor Gelderland begint dit evenement op een bijzondere locatie: Wasserburg Anholt, in Duitsland. Thema van de maand is dit jaar namelijk 'grenzen'.
ARNHEM - Oktober is traditiegetrouw de Maand van de Geschiedenis. Voor Gelderland begint dit evenement op een bijzondere locatie: Wasserburg Anholt, in Duitsland. Thema van de maand is dit jaar namelijk 'grenzen'.
In kasteel Anholt wonen nog altijd mensen. De Duitse Fürst zu Salm-Salm, zoals hij heet, ontvangt de bezoekers deze zaterdag persoonlijk in zijn huis.
Hij stamt af van het roemruchte Gelderse riddergeslacht Bronckhorst-Batenburg. In het kasteel hangen veel zeventiende-eeuwse schilderijen, ook van zijn Gelderse voorouders. Fürst beheert het archief van de familie Bronckhorst-Batenburg.

Ridders op het kasteel

In het kader van de wekelijkse Gelredagen van Omroep Gelderland is kasteel Anholt van 10.00 uur tot 13.00 uur gratis toegankelijk. Er is vrije toegang tot de kelders, de tuinen, de bibliotheek en de grote middeleeuwse toren van het kasteel.
De schitterende woonvertrekken van de Fürst zijn alleen met een gids toegankelijk. Onze eigen Ridders van Gelre zijn ook aanwezig. 
Vier klarinettisten van Philharmonie Gelre treden op en in de voorburcht is een echt Duits restaurant gevestigd met volop gelegenheid voor Kaffee und Kuchen.
Het adres van Burg Anholt is Schloß, 46419 Isselburg (Anholt). Dat is één kilometer over de grens in Duitsland bij Gendringen.

De Gelredagen

De Gelredagen zijn een initiatief van Omroep Gelderland, Erfgoed Gelderland en het Regionaal Bureau Toerisme Arnhem-Nijmegen. De locaties voor de Gelredagen zijn verbonden aan de serie Ridders van Gelre die Omroep Gelderland op maandagavond uitzendt.
Kijk hier de uitzending van afgelopen maandag terug
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!