Nieuws

Akoesticum wil duidelijkheid van gemeente Ede

EDE - Het Akoesticum wil duidelijkheid van de gemeente Ede. Het trainingscentrum voor muziek, dans en theater wil weten wat de gemeente van plan is met het pand waarin het gevestigd is. Om die duidelijk te krijgen heeft het cultureel centrum zelfs een zogenoemd WOB-verzoek in gediend, om alle stukken en correspondentie over deze kwestie boven tafel te krijgen.
Het Akoesticum is sinds 2015 gevestigd in de Frisokazerne, een gebouw op het complex van de voormalige Prins Mauritskazerne in Ede. De gemeente wil het pand verkopen aan projectontwikkelaar WFC Development, dat in Ede het World Food Centre wil doen verrijzen. Het Akoesticum zegt als huurder in dit proces met geheimzinnigheid en voldongen feiten geconfronteerd te worden.

Zorgen

Het bestuur van het Akoesticum stelt niet te weten waar het aan toe is, terwijl de samenwerking met de gemeente altijd goed geweest is. Het feit dat de gemeente delen van het gebouw aanbiedt als kantoorruimte voor bedrijven in de agro-foodsector baart het bestuur zorgen. Met het WOB-verzoek, een redelijk ongebruikelijk middel, wil het Akoesticum duidelijkheid krijgen.

Intentie om te verkopen

Een woordvoerster van de gemeente laat in een reactie aan Omroep Gelderland weten dat de gemeente inderdaad de intentie heeft het pand te verkopen. De onderhandelingen over de verkoop aan WFC Development moeten nog gevoerd worden. De verkoop is daarmee zeker nog niet rond. De gemeente benadrukt dat het de intentie heeft om het gebouw publiekstoegankelijk te houden met een culturele bestemming. Of dit ook een keiharde eis is tijdens de onderhandelingen kon de woordvoerdster niet zeggen.
Verder bevestigt de gemeente dat het een deel van het pand wil verhuren aan bedrijven in de agro-food sector, maar dat het om verhuur van tijdelijke aard gaat. Overigens stelt de gemeente dat het de voorgenomen verkoop enige tijd geleden duidelijk kenbaar heeft gemaakt aan het Akoesitcum, maar dat het geen details kan verstrekken over de verkoop.

Willem-Alexander

Het Akoesticum, dat in januari 2015 officieel geopend werd door koning Willem-Alexander, is inmiddels zelfs een internationaal bekend trainingscentrum voor kunstgezelschappen. Bij de opening sprak de koning over het Papendal voor de podiumkunsten.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!