Nieuws

Miljoenenfraude Apeldoorn: OM eist vier jaar cel

Tegen een man uit Apeldoorn heeft het Openbaar Ministerie (OM) in hoger beroep vier jaar cel geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk. De man van 63 zou voor vijf miljoen euro fraude hebben gepleegd. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Tegen een man uit Apeldoorn heeft het Openbaar Ministerie (OM) in hoger beroep vier jaar cel geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk. De man van 63 zou voor vijf miljoen euro fraude hebben gepleegd.
Het OM wil dat het geld van de man wordt afgenomen en dat een groot aantal vorderingen van slachtoffers wordt toegewezen. Tegen zijn vrouw van 61 eiste de advocaat-generaal een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. 
Volgens het OM leidde de man tussen begin 2006 en medio 2014 mensen uit vooral Apeldoorn om de tuin met een piramidespel. Hij liet ze grote bedragen investeren in vorderingenportefeuilles die hij zogenaamd van banken had gekocht.

Villa in Thailand

Van het geld dat hij zo opstreek, kocht hij onder meer percelen grond en een villa in Thailand. Op die villa is inmiddels beslag gelegd. Volgens het OM heeft de vrouw geld witgewassen en valsheid in geschrifte gepleegd.
De rechtbank veroordeelde de man eerder tot dezelfde straf. De vrouw werd toen van een aantal feiten vrijgesproken en kreeg een werkstraf van 60 uur opgelegd.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!