Nieuws

Waar zitten onze luisteraars? De week van de digitale radio op Radio Gelderland

ARNHEM - Van 3 tot en met 7 oktober is het weer de Week van de digitale radio. En ook dit jaar gaan we via Radio Gelderland digitale DAB+ radio’s weggeven aan luisteraars. Winnen is simpel, vertel ons waar je naar ons luistert!
Dankzij digitale radio DAB+ kun je overal, zonder internet, op hoge kwaliteit naar de radio luisteren. En bij Omroep Gelderland zijn we benieuwd of dat inderdaad het geval is. Wordt er in iedere hoek van de provincie, in alle plaatsen naar ons geluisterd? Hoe zijn onze luisteraars verdeeld over de provincie?

Vind je ons leuk? Geef het door via Facebook en win

Op de Facebookpagina van Omroep Gelderland kunnen mensen, eventueel met foto maar dat hoeft niet, in de reacties achterlaten waar ze wonen of naar ons luisteren. Op die manier gaan we in de we eerste week van oktober een overzicht krijgen met hopelijk antwoord op de vraag of in elke plaats van de provincie de radio aanstaat. En uit de reacties wordt iedere dag een winnaar gekozen voor zo'n mooie digitale DAB+ radio.

Steeds meer mensen luisteren via DAB+

Als allerlaatste analoge communicatiemiddel is de radio nu ook echt digitaal gegaan. In Nederland zijn inmiddels al 439.000 DAB+radio’s verkocht. Het voordeel van DAB+ is dat het gratis uit de lucht te halen is, net als FM, en dat er dus geen internetverbinding voor nodig is. Momenteel zegt 24 procent van de Nederlanders dat hij/zij van plan is om een DAB+radio te gaan kopen. Met een nieuwe digitale DAB+ radio zijn er meer zenders te ontvangen dan op FM en in digitale geluidskwaliteit. Steeds meer nieuwe auto's worden hier mee uitgerust. Ook bij diverse winkels en webshops zijn al diverse merken en modellen te koop voor thuis en onderweg.
Overigens...als u geen toestel met DAB+ heeft, dan kunt u gewoon blijven luisteren naar Radio Gelderland. De uitzendingen via de huidige FM, maar ook via internet, kabel en satelliet gaan gewoon door. Uiteindelijk zullen alle radiozenders stoppen met het uitzenden via de FM, maar wanneer is nog niet bekend.
Presentator Frank van Dijk gaf in de uitzending van Jan de Hoop uitleg over DAB+. Hij deed dat in het spelletje 'geen ja, geen nee'.