Nieuws

Dat décolleté in de clip van Ronnie Ruysdael; dat kan écht niet volgens Facebook

Oordeel zelf: stuitend of niet?
Feestzanger Ronnie Ruysdael uit Nijmegen is met stomheid geslagen. De ex-zanger van De Sjonnies zette zijn nieuwe clip online: Oktober, over de Oktoberfeesten. In het openingsshot is een dame met een behoorlijk decolleté te zien. Aanstootgevend, aldus Facebook, die de clip blokkeert. © Eric van den Berg
NIJMEGEN - Feestzanger Ronnie Ruysdael uit Nijmegen is met stomheid geslagen. De ex-zanger van De Sjonnies zette zijn nieuwe clip online: Oktober, over de Oktoberfeesten. In het openingsshot is een dame met een behoorlijk decolleté te zien. Aanstootgevend, aldus Facebook, die de clip blokkeert.
'Als ze het nummer nou niks aan vinden, dan kan ik me daar iets bij voorstellen', zei de verbouwereerde zanger dinsdagmiddag op Radio Gelderland.
'Als ik iets niets wil in clips dan is het bloot of shockerend of weet ik wat allemaal. Voor ons kwam dit als een donderslag bij heldere hemel.' De zanger krijgt naar eigen zeggen positieve reacties op het lied, maar daar heeft het vriendennetwerk geen boodschap aan.
Beluister hieronder het gesprek met de zanger
Het nummer is nu op YouTube gezet. 'Het openingsplaatje moet voor Facebook gezet, maar als het eraf moet dan moet je qua likes weer opnieuw beginnen.' Ronnie Ruysdael heeft protest aangetekend.