Nieuws

Drie inbraken in maand tijd in Driel, inwoonster slaapt door

Bij een vrouw van 72 in Driel, bij Arnhem, is in een maand tijd drie keer ingebroken. Bij de laatste inbraak staat de inbreker bijna naast haar, als hij de buit weggrist. © publicdomainpictures.net
DRIEL - Bij een vrouw van 72 in Driel, bij Arnhem, is in een maand tijd drie keer ingebroken. Bij de laatste inbraak staat de inbreker bijna naast haar, als hij de buit weggrist.
De vrouw woont in een huis aan de Karstraat in Driel, de eerste inbraak is in de nacht van 8 op 9 juli. Met zo'n 300 euro vlucht de dader via een klein raampje in de keuken weer naar buiten. In de nacht van 21 op 22 juli is er weer iemand in het huis geweest, diegene vertrekt uiteindelijk zonder buit.

Camera's opgehangen

Na die tweede inbraak hangt de zoon van het slachtoffer camera's op in het huis. Op 6 augustus wordt daar een man op vastgelegd. De beelden van die man zijn woensdagavond te zien in het opsporingsprogramma Bureau GLD van Omroep Gelderland. De man steelt bij die inbraak enkele handtassen en een fles wijn.

Inwoonster slaapt door

Die 6e augustus is de bewoonster op de bank in de woonkamer in slaap gevallen. De tassen die ze naast de bank heeft staan, worden door de inbreker meegenomen. De bewoonster heeft daar niets van gemerkt en slaapt gewoon door. Naast de handtassen weet de dief ook nog een fles wijn mee te nemen. 

Klapraampje

Bij elke inbraak komt de dief binnen via een klein klapraampje in de woning, via datzelfde raampje vlucht de dader ook weer. 

Bureau GLD

Het opsporingsprogramma Bureau GLD werkt samen met politie en justitie en roept kijkers op mee te denken bij zaken. Mensen die de verdachte (her)kennen wordt gevraagd te bellen met de opsporingstiplijn via 0800-6070.