Nieuws

Bureau GLD 28 september 2016

ARNHEM - In deze uitzending de overval op een Poolse supermarkt in Apeldoorn, meerdere inbraken bij een woning in Driel, een insluiping in Lichtenvoorde en het gebruik van de gestolen pas in Neede en Ahaus (D) en een diefstal van een ring (twv €2100).

Tips

De man die werd gezocht voor de bedreiging en mishandeling van een buschauffeur in Arnhem heeft zich gemeld bij de politie. Het is een man van 43 uit Arnhem. Bedankt voor het delen van de berichten en het meedenken!

Overval Poolse supermarkt Apeldoorn

20 seconden is de man op de foto binnen bij een Poolse supermarkt in Apeldoorn. In die luttele seconde krijgt een kassière de schrik van haar leven. 

Overval

Het is zondagmiddag 6 maart komt net na 17.00 uur deze man de supermarkt aan de Monseigneur Nolenslaan in Apeldoorn binnen. Hij bedreigt een medewerkster met een mes en wil geld uit de kassala. Nog geen 20 seconde later, vlucht hij de winkel weer uit. Het ging allemaal zo snel, dat mensen achterin de winkel niets in de gaten hebben gehad. En vrouw met twee kleine kinderen zag het allemaal gebeuren en vluchtte weg. Het overvallenteam van de politie heeft de zaak sinds die 6e maart in onderzoek. Helaas is de dader nog niet gevonden.

Getuigen

Getuigen hebben gezien dat de verdachte in de richting van de Schaepmanstraat vlucht. Daar zou een vluchtauto hebben gestaan, mogelijk een Hyundai I10.

Signalement

Wie herkent de blanke jongeman van rond de 20? Hij is smal zelfs mager en rond de 1.80m lang. Hij heeft opvallend lange vingers en dunne polsen. 

Diefstal ring (twv €2100) Apeldoorn

Wie herkent dit duo? Op 21 juli stelen ze een ring (waarde: €2100) bij een juwelier aan de Kerklaan in Apeldoorn. Als een van de mannen wat vraagt aan de medewerker, is deze zo afgeleid dat de andere man de ring in zijn broekzak laat glijden.  Als de mannen weg zijn merkt de medewerker de diefstal op. Hij rent de winkel nog uit maar helaas zijn de dieven dan al gevlogen. Wie zijn dit?

Insluiping Lichtenvoorde

Insluipen...geld, portefeuille en bankpas stelen en slechts een paar minuten later de rekening leegtrekken. Het gebeurt op 20 juni. In Lichtenvoorde wordt de buit gestolen bij stichting Lichtenvoorde. Niet veel later gebruikt een man de pinpas in Neede. Alles bij elkaar maakt hij honderden euro's buit. De pas is ook nog gebruikt in Ahaus, Duitsland. Dit is vlak over de grens bij Enschede. Wie herkent de man?

Meerdere inbraken woning Driel

In het huis van een vrouw van 72 uit Driel is binnen een maand tijd drie keer ingebroken. Na de tweede keer wordt er een camera in het huis opgehangen. Daarmee wordt op 6 augustus deze man vastgelegd. Hij sluipt het huis binnen en verdwijnt enkele bezittingen van de vrouw.

Buit: fles wijn, geld en handtassen

Bij alle inbraken is de dief het huis aan de Karstraat binnengekomen door een klein klapraampje. Bij de eerste inbraak in de nacht van 8 op 9 juli is zo'n € 300 euro buitgemaakt. Bij de tweede inbraak in de nacht van 21 op 22 juli is er wel iemand binnen geweest, maar die heeft niets buitgemaakt. En bij de derde inbraak zijn de twee handtassen en een fles wijn meegenomen. 

Tips

Informatie over een van de zaken, tip nu de politie via 0800-6070 of anoniem 0800-7000.
Reageren op dit bericht? Mail naar omroep@gld.nl