Nieuws

Woningstichting weigert mee te werken aan woningruil voor moeder die haar zoon verloor

PUTTEN - Antoinette Zeegers uit Putten verloor twee weken geleden haar zoon Jeroen bij een auto-ongeluk. Jeroen, 29 jaar oud, woonde met zijn zoontje tegenover haar. Ze wil nu graag verhuizen naar zijn huis. Maar de woningstichting zegt dat dat volgens de regels niet mag. Toch zet ze door want in zijn huis voelt ze Jeroen's aanwezigheid.
Dagelijks komt Antoinette Zeegers nog even in de woning van haar overleden zoon. Zijn huis dat tegenover haar huis staat, is haar laatste houvast. En ze kan en wil het huis dan ook niet opgeven. 
Antoinette stelde bij de woningvereniging, waar zowel zij als haar zoon het huis huren, een woningruil voor. Zij in het huis van haar zoon, en haar woning zou dan vrijkomen voor een nieuwe huurder. Maar het antwoord was 'nee'. 
De woningstichting laat weten dat zij vaker dit soort verzoeken krijgt en dat het lastig te bepalen is wanneer ze wel of geen uitzondering op de regels moet maken. Daarom is er binnenkort een gesprek met de Puttense en de gemeente om hier samen uit te komen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!