Nieuws

'Door de bezoekers voelen we ons thuis en even niet eenzaam'

ZUTPHEN - De open dag van het pas geopende azc in Zutphen werd zaterdag bezocht door zo'n 1450 belangstellenden. In het azc wonen 650 vluchtelingen.
De bewoners van het azc waren in de ochtend nog druk bezig om alles klaar te maken voor de bezoekers. Zoals vluchteling Michael Arafa uit Ghana. Met een spons en ragebol poetste hij de ramen van de woonruimtes. 'Als ik zit doe ik niets, ik ben graag actief'. Het azc poetsen en netjes houden is iets wat Michael dagelijks doet.

'Open dag is belangrijk voor ons'

Twee meisjes schreven met krijt 'Welkom' op de grond voor de ingang van het azc. Bezoekers kregen stoelen aangeboden om te gaan zitten. Alles was er op gericht iedereen welkom te heten. Michael legt uit wat het belang is van de open dag voor de vluchtelingen. 'Als we de mensen binnen zien komen van buiten het azc, dan voelen we ons thuis, dan zijn we niet eenzaam'.

Landelijke open dag

Niet alleen het azc in Zutphen was open. Er waren zo'n zeventig centra in Nederland te bezoeken. In totaal zijn er volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers ruim 40.000 bezoekers op de open dag afgekomen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!