Nieuws

Wielrenster Annemiek van Vleuten gaat onderuit in Italië

Wielrenster Annemiek van Vleuten is onderuit gegaan in de Ronde van Emilia. De honderd kilometer lange rit zat er na één uur alweer op, door een crash van wielrenners, voor de renster uit Wageningen. © Archief
BOLOGNA - Wielrenster Annemiek van Vleuten is onderuit gegaan in de Ronde van Emilia. De honderd kilometer lange rit zat er na één uur alweer op, door een crash van wielrenners, voor de renster uit Wageningen.

Niet de eerste keer

De 33-jarige wielrenster uit Wageningen is sinds 2012 al vier keer eerder op cruciale momenten in haar carrière gevallen. Van Vleuten kwam tijdens de Olympische Spelen in Rio zwaar ten val op weg naar Olympisch goud. Tijdens een scan in een ziekenhuis bleek dat ze drie kleine fracturen in haar wervelkolom en een zware hersenschudding heeft.
In 2012 was ze net Nederlands kampioen en blonk ze uit in de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen. Toen liep ze bij een valpartij een gebroken sleutelbeen op. In 2014 viel ze op het WK in de ploegentijdrit. Ze was met de Raboploeg op weg naar een zilveren medaille. Ze liep een voetblessure op en een diepe snijwond in haar kuit.

Giro dell'Emilia

De Ronde van Emilia is een jaarlijkse wielerwedstrijd die wordt verreden in de omgeving van het Italiaanse Bologna. De eerste editie van de ronde dateert uit 1909. De najaarsklassieker is drie keer door een Nederlander gewonnen, waarvan twee keer door Robert Gesink uit Varsseveld (2009 en 2010). De Giro dell’Emilia is dit jaar 213 kilometer lang, met start in Bologna en finish in San Luca.