Nieuws

Jubileum voor Wijnfeesten in Groesbeek: al 10 jaar druiven, hapjes en gezelligheid

De Wijnfeesten in 2014.
De gepensioneerde Freek Verhoeven begon zo'n vijftien jaar geleden een wijngaard in Groesbeek. Anderen volgden, en er ontstond zo'n 20 hectare aan wijngaarden. Groesbeek werd een wijndrop. Met een jaarlijks wijnfeest. Maar het scheelde niet veel, of er was geen feest dit jaar. © archief
GROESBEEK - De gepensioneerde Freek Verhoeven begon zo'n vijftien jaar geleden een wijngaard in Groesbeek. Anderen volgden, en er ontstond zo'n 20 hectare aan wijngaarden. Groesbeek werd een wijndrop. Met een jaarlijks wijnfeest. Maar het scheelde niet veel, of er was geen feest dit jaar.
In het heuvelachtige dorpje Groesbeek, met z'n lössgrond en glooiende landschap, zijn de omstandigheden ideaal voor de druiventeelt. Groesbeek veranderde over de jaren in een wijndorp. En bij zo'n wijndorp hoort ook een wijnfeest.

Bijna afgelast dit jaar

Tien jaar geleden werd het eerste feest gehouden. De Groesbeekse Wijnfeesten trekken jaarlijks duizenden bezoekers. Maar dit jaar dreigde het niet door te gaan. Er waren wat problemen, onder meer met de subsidie. 
Toch kwam er goed nieuws: de jubileumeditie (het is de tiende editie) gaat gewoon door. Er is een internationale wijnmarkt en er zijn proeverijen en workshops. Bovendien vindt het NK wijnvatrollen plaats. In totaal doen vier wijngaarden mee. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!