Nieuws

Agent trekt wapen in Apeldoorn na achtervolging dronken bestuurder

Een agent heeft in de nacht van donderdag op vrijdag zijn pistool getrokken en gericht in Apeldoorn. Dat kwam omdat hij zich bedreigd voelde door omstanders. © Omroep Gelderland
APELDOORN - Een agent heeft in de nacht van donderdag op vrijdag zijn pistool getrokken en gericht in Apeldoorn. Dat kwam omdat hij zich bedreigd voelde door omstanders.
Even na 02.30 uur reden agenten in burger rond toen ze een auto met hoge snelheid over de Kayersdijk zagen rijden. De wagen verdween even uit beeld, na een korte achtervolging. Later zagen ze de auto opnieuw, nu op de Korhoenstraat.

Slippers in de auto gelaten

De auto was daar tegen een geparkeerde auto gebotst was. Een 22-jarige bijrijder zat nog in de auto, de bestuurder had de benen genomen. Zijn slippers stonden nog in de auto. 
Op het Vogelplein trof de agent die de achtervolging inzette een groep mannen aan. Aangezien één van de mannen op sokken liep, enkele verwondingen in zijn gezicht had en duidelijk onder invloed van alcohol was, was het snel duidelijk dat hij de verdachte moest zijn. 

Pepperspray en pistool

De man wilde niet meewerken met zijn aanhouding en de rest van de groep begon zich ermee te bemoeien. De groep gedroeg zich volgens de politie agressief, waardoor de agent geen andere oplossing zag dan pepperspray gebruiken en zijn wapen trekken. Hij richtte deze op de groep, die daarop een stapje terug deed. Toen kon de verdachte geboeid en meegenomen worden. 
Toegesnelde collega's kwamen de politieman te hulp. Ze hielden een 25-jarige bemoeial uit de groep aan, omdat hij aan het schelden was op de agent. De 22-jarige bijrijder is uiteindelijk naar huis gestuurd.