Nieuws

Omwonende plofkraak Twello: 'Werd trillend wakker en zag twee jongens op een scooter wegrijden'

Een omwonende van de Rabobank in Twello werd rond 04.00 uur 'trillend in haar bed' wakker van een knal. Er werd toen een plofkraak op de bank gepleegd. © Omroep Gelderland
TWELLO - Een omwonende van de Rabobank in Twello werd rond 04.00 uur 'trillend in haar bed' wakker van een knal. Er werd toen een plofkraak op de bank gepleegd.
De omwonende zag twee jongens met hoge spoed op een scooter wegrijden. Een andere omwonende bevestigt aan Omroep Gelderland de lezing van de eerste omwonende.
Onbekenden pleegden in de nacht van donderdag op vrijdag een plofkraak op de Rabobank. Hierbij ontstond een enorme ravage. 'Tot wel zeker 100 meter liggen stukken metaal en het metalen dakje boven de pinautomaten is volledig verwoest', beschreef verslaggever Wim Hageman eerder deze vrijdagochtend.

Camerabewaking

De politie onderzoekt momenteel of er in de omliggende zaken camerabewaking is. Ze hoopt op die manier beelden te krijgen van het voorval. De Explosieven Opruimingsdienst heeft de omgeving afgezet. De opruimwerkzaamheden zijn inmiddels in volle gang.
Het is nog niet bekend of er iets is buitgemaakt.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!