Nieuws

Fietsbelevingscentrum De Fietser in Ede opent de deuren

EDE - Een museum over de historie van fietsen in Nederland, een e-bike informatieplein, een restaurant en een indoor testbaan. Het is allemaal te vinden in het fiets experience center De Fietser in Ede, dat donderdag de deuren heeft geopend.
Het belevingscentrum is gevestigd in de Rijksmonumentale Westhal op het voormalige Enka-terrein. In het centrum zijn bekende fietsmerken zoals onder meer Batavus, KOGA, Sparta en Loekie te vinden.
Het fiets experience center is geopend door olympische kampioene Elis Ligtlee en tourwinnaar Joop Zoetemelk. Donderdag zijn fietsdealers en andere genodigden welkom. Vanaf half november kunnen particulieren er ook terecht.

Indoor testbaan

Geïnteresseerden kunnen in het centrum fietsen testen op een indoor testbaan van bijna een halve kilometer lang en informatie over de fietsen krijgen. Mensen kunnen bij De Fietser ook fietsen bestellen, maar de uiteindelijke verkoop verloopt via de vakhandel. 

Ophef

Het fietsbelevingscentrum zorgde eerder nog voor commotie. Het centrum zou van de gemeente ook op zondag open mogen, terwijl andere winkeliers in het centrum de deuren dicht moesten houden. Ook de Bovag had moeite met De Fietser. Die was bang dat de fietsenmakers afhaalcentra zouden worden omdat het belevingscentrum een deel van de markt in zou pikken. Initiatiefnemer Accell verklaarde dat dit niet de intentie van het centrum is. Zij willen elkaar juist versterken.
Accell verwacht jaarlijks 100.000 bezoekers. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!