Nieuws

LIVEBLOG (gesloten): FC Lienden uiteindelijk ruim onderuit tegen AZ: 1-4

LIENDEN - FC Lienden is er niet is geslaagd om te verrassen in de eerste ronde van de KNVB Beker. Op de eigen Abdijhof verloor de ploeg van Hans Kraay jr. met 1-4 van AZ Alkmaar.
21.54: Spelers van FC Lienden en AZ schudden elkaar de hand na afloop van de plezierige wedstrijd. Even leek het spannend te worden toen Lienden terug kwam, AZ toonde daarna zijn klasse.
21.52: De Lienden-fans waren in grote aantallen aanwezig, maar zien dat het Lienden niet lukt om wederom te stunten in het KNVB-bekertoernooi. AZ is te sterk op De Abdijhof wint na twee treffers van Bel Hassani met 1-4.
21.50: Vlak voor het einde van de wedstrijd maakt AZ er toch nog een grote score van, spits Robert Muhren pikt zijn doelpunt mee: 1-4
21.44: Het bekeravontuur voor FC Lienden lijkt ten einde. AZ beslist de wedstrijd: 1-3. Met nog een paar minuten te gaan tekent Bel Hassani voor zijn tweede van de avond en vergroot hij de voorsprong van de Alkmaarders.
21.42: De tijd begint te dringen voor FC Lienden, nog acht minuten te gaan. Kan de ploeg er nog een verlenging uithalen of bekert AZ door? Stand is 1-2.
21.26 De feestvreugde in Lienden was van korte duur. AZ stelt snel orde op zaken. Iliass Bel Hassani zet de Alkmaarders weer op voorsprong, 1-2.
21.23 1-1! Na twintig minuten in de tweede helft komt Lienden op gelijke hoogte! Mo Bendadi krult de bal achter doelman Coutinho en zet de thuisploeg op gelijke hoogte.
21.16: Ook technisch manager Peter Hofstede van De Graafschap is aandachtig toeschouwer. Stand nog 0-1.
21.04: Na wat versnaperingen gaat de tweede helft van start. Kan FC Lienden nog voor een stunt zorgen en een 0-1 achterstand ongedaan maken?
20:47: FC Lienden en AZ zoeken de kleedkamer op. De gedeelde nummer twee van de eredivisie staat met 0-1 voor in het bekerduel tegen Lienden uit de Tweede Divisie.
20.37: AZ neemt tien minuten voor rust de leiding: 0-1. Doelman Jan Schimmel bokst de bal voor de voeten van spits Muamer Tankovic, die de bal over de keeper wipt.
20.18: Na een kleine 20 minuten nog 0-0. AZ drukt aan en wordt gevaarlijker, maar creëert nog geen grote kansen. Ondertussen vermaken Lienden-fans zich opperbest: achter het sportpark wordt er vuurwerk de lucht in geschoten. 
20.10: Erik de Kruijk, in 2008 nog de bekerheld van Lienden, verlaat na tien minuten geblesseerd het veld. Jordie van der Laan die vandaag door trainer Hans Kraay jr. op de bank werd gehouden is zijn vervanger. De stand nog 0-0.
20.00: Onder de rook van de blauwe fakkels betreden Lienden en AZ het kunstgras op De Abdijhof. Het bekeravontuur van de Tweede Divisionist uit de Betuwe is van start. Kan Lienden net als in 2008 tegen Vitesse weer voor een stunt zorgen? 
19.50: Ron Vlaar en Wout Weghorst kijken vanaf de tribune toe
19.45: FC Lienden werkt zijn laatste oefeningen af op het kunstgras om daarna de kleedkamer op te zoeken en zich gereed te maken. Over kwartier gaan we beginnen aan FC Lienden - AZ op een gezellig en druk sportpark De Abdijhof. 
19.31: Erik van Eem had graag het duel met AZ gehaald, maar is nog herstellende van een knieblessure. Voorafgaand aan de bekerwedstrijd maakt de middenvelder nog kilometers op de fiets.
19:18: Wouter de Vogel doorliep de jeugdopleiding van AZ en staat nu in de basis bij FC Lienden. Verder keerde dit seizoen Erik de Kruijk terug bij de Betuwse club. Hij scoorde in 2008 de enige goal tegen Vitesse in de strijd om de KNVB-beker.
19.16: De opstellingen der beide elftallen
19.14: FC Lienden staat op dit moment 12e in de Tweede Divisie. Komende zaterdag komt vv Katwijk op bezoek op De Abdijhof.
19.05: de beveiliging van FC Lienden zorgt dat alles netjes verloopt vanavond.
19.00 uur: FC Lienden is niet zo maar een amateurvereniging. De club uit de Betuwe, gemeente Buren, werd in 2015 algeheel amateurkampioen. De ploeg stond toen onder leiding van trainer Hans van de Haar, oud-spits van De Graafschap. FC Lienden werd ook al twee maal kampioen bij de zondagamateurs en speelt tegenwoordig in de Tweede Divisie. Hans Kraay jr. is de huidige coach.
18.40 uur: spelers van AZ melden zich op het veld van FC Lienden
18.15 uur: AZ is aangekomen op sportpark De Abdijhof in Lienden.