Instellingen

Lintje voor 'gouden' paralympische sporters

Lisa Kruger
Lisa Kruger © ANP

DEN HAAG - De paralympische sporters Lisa Kruger uit Harderwijk en Aniek van Koot uit Dinxperlo hebben woensdag een lintje gekregen. Zij kregen de onderscheiding omdat zij goud wonnen op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Ook Teun Mulder uit Epe en Timo Fransen uit Westervoort zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De 16-jarige Kruger won goud op de 100 meter schoolslag. Op de vraag wat haar dromen zijn, zei ze: 'Gewoon, dit nog een keer doen.'

De 26-jarige rolstoeltennisster Van Koot won samen met Jiske Griffioen goud in het dubbel. In het enkelspel behaalde ze zilver, ze verloor de finale tegen dezelfde Griffioen.

Mulder was piloot op de tandem met de visueel gehandicapte Tristan Bangma. Zij wonnen goud op de 1000 meter tijdrit op de baan.

Ook Fransen was piloot. Hij won met Vincent ter Schure een gouden plak in de wegwedstrijd voor tandemrijders met een visuele beperking.

Wheeler Kenny van Weeghel uit Elburg won goud op de 400 meter. Hij deed dat 12 jaar geleden ook en ontving toen ook al een lintje. Dit keer kreeg hij een bronzen beeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!