Nieuws

Vloggende jongeren op heterdaad betrapt bij vernieling in Zevenaar

De spullen die de jongens bij zich hadden.
Twee jongens in Zevenaar zijn opgepakt voor vernielingen in een leegstaand pand. Een melder hoorde glasgerinkel in het gebouw, dat leegstaat en waar normaal geen enkele activiteit is. © Politie Zevenaar
ZEVENAAR - Twee jongens in Zevenaar zijn opgepakt voor vernielingen in een leegstaand pand. Een melder hoorde glasgerinkel in het gebouw, dat leegstaat en waar normaal geen enkele activiteit is.
Agenten gingen naar het gebouw en vonden in de struiken twee niet afgesloten fietsen. In het pand hoorden ze stemmen. Toen ze naar binnen wilden gaan, kwamen er twee personen aangelopen. Geschrokken van de komst van de politie klommen ze door een raam naar buiten.

Vloggers

De jongens bleken bezig te zijn met het opnemen van een zogeheten 'vlog', een videoblog. De telefoon van één van hen is in beslag genomen omdat daar bewijsmateriaal op stond. Uit de beelden bleek dat er binnen behoorlijk wat vernielingen waren aangericht. Ook gaven de jongens toe een klein brandje te willen stichten. In de rugzak van de andere jongen werden tien bussen met deodorant, graffiti, een flesje met propaangas en twee kleine mesjes gevonden.
De jongens zijn aangehouden voor vernieling, openlijke geweldpleging tegen goederen en poging tot brandstichting. Ze zijn verhoord door rechercheurs. De jongens zeiden spijt te hebben van hun daden. Wat voor straf de jongens krijgen, wordt later bepaald.