Nieuws

De Graafschap na verlenging uitgeschakeld in bekertoernooi door SC Heerenveen

De Graafschap uitgeschakeld door Heerenveen na verlenging
De Graafschap is uitgeschakeld in het bekertoernooi. In Friesland won SC Heerenveen pas na verlenging. Het werd uiteindelijk 5-1. De dappere Superboeren waren tot vlak voor de reguliere speeltijd dicht bij een stunt.
HEERENVEEN - De Graafschap is uitgeschakeld in het bekertoernooi. In Friesland won SC Heerenveen pas na verlenging. Het werd uiteindelijk 5-1. De dappere Superboeren waren tot vlak voor de reguliere speeltijd dicht bij een stunt.
120e min: De nederlaag valt uiteindelijk te hoog uit. De Graafschap kan met opgeheven hoofd Heerenveen verlaten, ondanks de vier tegengoals in de eerste verlenging.
115e min: Heerenveen krijgt nog wat kansen op een zesde goal. Veerman frommelt de bal nog op de paal.
106e min: De 2e verlenging gaat nergens meer om. Voor De Graafschap is het een groot nadeel nog eens een kwartier te moeten spelen. Vrijdag wacht het belangrijke duel met NAC Breda namelijk al weer.
Voor Heerenveen is de buit natuurlijk binnen
105e min: Gelderlander Schaars scoort nog uit een vrije trap, maar het is enkel voor de statistieken. De Graafschap wordt nu overklast, terwijl het heel dichtbij een stunt was. Het is 5-1 aan het einde van de 1e verlenging.
101e min: Heerenveen walst er nu helemaal overheen. Namli scoort via de handen van Bednarek. Het is klaar en beslist. Het gaat ineens wel heel snel.
97e min: een schitterend diagonaal schot van Zeneli slaat keihard binnen achter de verbouwereerde Bednarek. Het lijkt hier gespeeld. Heerenveen staat met 3-1 voor.
95e min: Heerenveen geeft nu vol gas en wil het snel beslissen. De Graafschap moet meer dan ooit terug.
93e min: Veerman neemt aan met Luis Pedro in zijn rug. Hij draait makkelijk weg en scoort in de lange hoek. Heerenveen staat op voorsprong. Slecht verdedigd van de nieuweling bij De Graafschap.
De Graafschap verzamelt zich voor het begin van de verlenging

VERLENGING in Heerenveen!

90e min: extra tijd van drie minuten is ingegaan als Heerenveen opnieuw een grote kans laat liggen. De Graafschap wankelt
86e min: invaller Veerman krijgt de bal met wat geluk voor zijn voeten en haalt vallend uit. Het staat weer gelijk. Beide ploegen stevenen af op een verlenging in Heerenveen.
78e min: Heerenveen zet aan. Nadat invaller Veerman hard voorlangs schiet, is Zeneli nog dichter bij de 1-1. Vanaf de achterlijn schampt de bal de lat. De Graafschap moet nu overleven en voelt de druk.
77e min: Van Overbeek eraf, Koolhof erbij voor de slotfase.
67e min: Na goed doorzetten op links van Driver belandt de bal in de kluts voor de voeten van Elvio van Overbeek. Die neemt aan en scoort. Hij bekroont zo zijn eerste basisplaats met een belangrijke goal. De Graafschap staat op voorsprong
62e min: Bednarek ranselt geweldig een vrije trap van Zeneli uit de kruising.
59e min: Grote kans voor Heerenveen. De van een zware blessure teruggekeerde Thern kopt van dichtbij naast. Even later ruimte in de omschakeling voor Driver, maar Bijker wint uiteindelijk het duel.
57e min: De Graafschap blijft zich goed staande houden. Heerenveen speelt ook na rust plichtmatig en grossiert in foute passes. Er liggen duidelijk kansen voor de Superboeren vanavond.
46e min: De spelers zijn het veld weer opgekomen in Heerenveen. Is er een stunt in de maak vanavond? Cicek is er halverwege in gekomen bij De Graafschap. Will is in de kleedkamers achtergebleven.
De commissarissen, hoog in de nok van het stadion, kunnen voorlopig tevreden zijn met het spel van De Graafschap
45e min: het is 0-0 bij rust. De Graafschap blijft knap overeind en heeft zelfs de beste kansen gehad in de eerste helft.
43e min: Slagveer schiet van afstand, maar Bednarek toont zich al weken een betrouwbare sluitpost en dus een echte aanwinst voor De Graafschap.
32e min: De Graafschap is opnieuw dreigend via Bannink. Een hoekschop van Driver komt op het hoofd van de volledig vrijstaande Nieuwpoort. De verdediger faalt van dichtbij om de 0-1 te maken voor De Graafschap.
27e min: Bannink gaat op rechts op avontuur. De middenvelder krijgt veel ruimte en besluit te schieten. Via het lichaam van Bijker gaat de bal op de lat. De Graafschap dus bijna op 0-1.
22e min: na een kwart wedstrijd houdt De Graafschap nog prima stand. Het middenveld met Diemers naast Kaak staat goed. De thuisploeg is wel iets beter, maar ook slordig en mat. De Achterhoekers spelen compact en loeren met de snelle Van Overbeek naast Parzyszek op een scherpe counter.
16e min: Verdediger Nieuwpoort houdt zijn tegenstander licht vast in het strafschopgebied. Scheidsrechter Bax wijst naar de stip. De penalty voor Heerenveen, getrapt door Ghoochannejhad, wordt echter gestopt door doelman Bednarek. Het blijft dus 0-0
6e min: De Graafschap probeert de aanval te zoeken in de openingsfase, maar maken de ruimtes bij balverlies direct klein. Luis Pedro vormt met Jan Lammers het centrum.
20.45: Er is afgetrapt in Heerenveen. Natuurlijk is de thuisploeg favoriet. Centraal op het middenveld staat routinier Stijn Schaars uit Gendt. Vorig seizoen verloor De Graafschap, toen nog eredivisie, hier kansloos in de eerste speelronde van de competitie. Maar bekerwedstrijden zijn soms speciaal en verrassend.
20.43: een uitgedund Fries blaasorkest speelt het Friese volkslied. De Graafschap staat rechts in het rood.

20.31: De trainers Jurgen Streppel (sc Heerenveen) en Jan Vreman (De Graafschap) praten vlak voor de wedstrijd even bij

20.22: In de perskamer van SC Heerenveen heeft Achterhoeker en oud-Graafschapper Klaas Jan Huntelaar een prominent plekje. De spits was populair bij deze club.
20:13: Kas uit Neede is er met zijn speciale sjaal klaar voor in Heerenveen
20:10: Vrijdag won De Graafschap overtuigend met 3-0 van FC Emmen. Vanavond spelen de Achterhoekers in Friesland tegen Heerenveen voor de KNVB-beker. Elvio van Overbeek en Luis Pedro hebben een basisplaats gekregen. Dat is voor het eerst dit seizoen. Dean Koolhof en Tolgahan Cicek beginnen op de bank. Verder heeft trainer Jan Vreman niets veranderd.
20:04: het stadion is nog leeg, vol zal het vanavond niet worden in Heerenveen. De verwachting is ongeveer dat er 12 duizend supporters komen.
20:01: De opstellingen straks in het Abe Lenstra stadion zijn als volgt: