Nieuws

Jachtgeweer blijkt paraplu na politiecontrole

ULFT - De politie kreeg dinsdagmiddag melding van een jachtwapen in een geparkeerde auto in Eibergen. In werkelijkheid bleek het echter om een paraplu te gaan.
"We kregen melding binnen van een jachtgeweer in een auto", zo laat wijkagent Willem Saris weten. De auto stond geparkeerd in Eibergen, maar bij aankomst bleek het om een paraplu te gaan. Hoewel het niet illegaal is om een dergelijke paraplu te hebben, vindt de politie het niet wenselijk. "Het is allemaal een grapje, dat snappen we wel", zegt Saris. "Maar het kan nare gevolgen hebben. Het is dan ook niet gewenst dat een dergelijke voorwerpen zich in de openbare ruimte bevinden."
"In dit geval is er gedoseerd opgetreden", aldus de wijkagent. "Je kan je voorstellen dat de politie daar in deze tijd zwaar op inzet. Met veel mensen en de nodige voorzichtigheid." Aangezien het om een geparkeerde auto zonder inzittenden ging, hoefde de politie in dit geval niet grootschalig uit te rukken. Inmiddels heeft de politie contact gehad met de eigenaar. "We zoeken samen naar een adequate oplossing", laat Saris weten.
Foto: Willem Saris