Nieuws

'Binnen twee jaar Klinkenberg Ede slopen'

Nu er een streep is gezet door de mogelijke AZC-locaties in Ede, is het onduidelijk wat er met de voormalige Klinkenberg gaat gebeuren.
EDE - Nu er een streep is gezet door de mogelijke AZC-locaties in Ede, is het onduidelijk wat er met de voormalige Klinkenberg gaat gebeuren.
Eerder had de burgemeester beloofd dat het gebouw gesloopt zou worden, nadat er vijf jaar onderdak voor asielzoekers was verleend. Nu de asielzoekers niet komen, is er volgens wethouder Eleveld een andere realiteit ontstaan. Zij begrijpt dat de buurtbewoners en de gemeenteraad de wens hebben dat het gebouw snel tegen de vlakte gaat, maar volgens haar ligt dat nu volledig bij de eigenaar van het pand.
Hans Monshouwer, woordvoerder van de omwonenden van de voormalige Klinkenberg, wil dat het gebouw binnen twee jaar wordt gesloopt.
Omdat de PvdA-motie om het pand snel te slopen is aangenomen door de gemeenteraad, vindt hij dat het College van B&W zich daar hard voor moet maken. "We zijn blij dat er geen asielzoekers in het gebouw komen, maar hopen dat de wethouder niet passief op sloop van de Klinkenberg gaat wachten", aldus Monshouwer. "Hoe eerder het gebouw wordt gesloopt, hoe beter."