Nieuws

Streep door AZC-locaties Ede: Wat gaat er nu gebeuren met Klinkenberg?

Foto door Omroep Ede.
Nu er een streep is gezet door de mogelijke AZC-locaties in Ede, is het onduidelijk wat er met het voormalige zorgcentrum Klinkenberg gaat gebeuren.
EDE - Nu er een streep is gezet door de mogelijke AZC-locaties in Ede, is het onduidelijk wat er met het voormalige zorgcentrum Klinkenberg gaat gebeuren.
Eerder had de burgemeester beloofd dat het gebouw gesloopt zou worden, nadat er vijf jaar onderdak voor asielzoekers was verleend. Nu de asielzoekers niet komen, is er volgens wethouder Eleveld een andere realiteit ontstaan. Zij begrijpt dat de buurtbewoners en de gemeenteraad de wens hebben dat het gebouw snel tegen de vlakte gaat, maar volgens haar ligt dat nu volledig bij de eigenaar van het pand.
Op voorhand zouden er 400 vluchtelingen naar de Klinkenberg gaan. Verder werd er in april van dit jaar ook nog ingestemd met 300 vluchtelingen op camping De Braamhorst in Ede, en 200 in recreatiepark De Goudsberg in Lunteren. Vanmiddag werd echter bekend dat er een streep gaat door alle drie de mogelijke locaties.