Nieuws

BuitenGewoon Uitzending 20 september

ARNHEM - Op 20 September in de derde aflevering van BuitenGewoon van dit jaar.

Vlotjes voor de Zwarte Stern

Eind april arriveert de zwarte stern in ons land, na een lange reis uit Afrika. Zwarte sterns zijn vogels van ondiepe wateren. Nederland is erg belangrijk voor de zwarte stern omdat bijna de gehele Oost-Europese populatie door ons land trekt, op weg naar hun winterkwartier. Het aantal Zwarte Sterns is de afgelopen decennia echter flink afgenomen door gebrek aan krabbenscheer, het plantje waarvan de Zwarte Stern zijn drijvend nest bouwt. Staatsbosbeheer legt in de Ooijpolder houten vlotjes in het water waar de vogel op kan broeden. En met succes. Iedereen kan de Zwarte Stern helpen door een bijdrage te geven voor een nestvlotje.
Meer informatie: Zwarte Stern

Millingerwaard

De Millingerwaard is één van de jongste natuurgebieden van Gelderland. Het is nauwelijks voor te stellen maar hier groeide 25 jaar geleden nog mais op boerenland. Nu struinen grote kuddes Gallowayrunderen en Konikpaarden door het gebied. In de ooibossen en moerassen zwemmen bevers en er leven tientallen reeën. De open verbinding tussen de plassen in de uiterwaarden en de Waal maakt het gebied een belangrijke kraamkamer voor vissen. En de plantenrijkdom is spectaculair gegroeid. Het gebied is vrij toegankelijk, ook buiten de paden.
Meer informatie: Millingerwaard
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!