Nieuws

Mannen ondanks vluchtpoging in Apeldoorn aangehouden voor diefstal bromfiets

De politie wist de twee verdachten ondanks een vluchtpoging op te pakken.
In de nacht van zaterdag op zondag zijn in Apeldoorn twee mannen opgepakt voor de diefstal van een bromfiets. Bij de aanhouding bleek dat de bestuurder ook onder invloed was.
APELDOORN - In de nacht van zaterdag op zondag zijn in Apeldoorn twee mannen opgepakt voor de diefstal van een bromfiets. Bij de aanhouding bleek dat de bestuurder ook onder invloed was.
Rond 03.45 uur kreeg de politie een melding over de diefstal voor een appartementencomplex aan de Hoofdstraat, in de binnenstad. Degene die de melding maakte, zag hoe de twee verdachten bezig waren met de bromfiets. Vervolgens hoorde hij een hard geluid, vermoedelijk het forceren van het stuurslot.

Mislukte vluchtpoging

Politieagenten, die in de buurt rondreden, kregen de verdachten al snel in het vizier. De mannen probeerden via een doodlopende steeg weg te komen en daar over een schutting te klimmen. Voordat dit plan kon slagen, hadden de agenten de twee al te pakken.
Eenmaal op het bureau blies de 27-jarige bestuurder uit Deventer 860 ug/l. Dat is bijna vier keer zoveel als de maximaal toegestane hoeveelheid. De andere verdachte is 21 jaar en komt ook uit Deventer.