Nieuws

Bart Oprotten: boze NEC-fans zetten verhuisdozen bij De Goffert

Boze supporters van NEC hebben zaterdagnacht verhuisdozen neergezet bij de ingang van stadion De Goffert.
NIJMEGEN - Boze supporters van NEC hebben zaterdagnacht verhuisdozen neergezet bij de ingang van stadion De Goffert.
Ze uiten daarmee hun onvrede over de clubleiding. Met name algemeen directeur Bart van Ingen moet het ontgelden.
Er hangt een spandoek met de tekst "Bart Oprotten, het is de hoogste tijd". En "Als er niemand ingrijpt dan doen wij dat wel. Wij zijn NEC, wij blijven NEC!! Bart ROT OP!"
Ook is er een mededeling aan Peter Wisgerhof, die in de Raad van Commissarissen zit en tot tijdelijk opvolger van de op non-actief gesteld technisch manager Danny Hoekman is benoemd. "Laat je niet onder druk zetten. Ik dacht dat jij juist ooit aanvoerder was? Kom eens op man!"
In een brief, ondertekend met B.R.O.C., verklaren de boze fans zich nader. Ze noemen Van Ingen daarin onbetrouwbaar en zetten hem neer als een leugenaar. "Pinoccio zal er jaloers op zijn." Ze eisen zijn vertrek: "Inpakken mag je zelf doen, maar het duurt het te lang? Dan komen wij je een handje helpen. Succes met inpakken, wij zien volgende week wel of je vertrokken bent, Zo niet? Wij zijn er altijd! P.S., neem FFC ook mee."
Daarmee wordt gedoeld op Futuralis Football Company, het bureau uit Cuijk dat NEC adviseert bij het aan-en verkoopbeleid. Verder nemen de supporters het op voor trainer Peter Hyballa. "Wij beloven je één ding, stop met het druk uitoefenen op onze trainer. Deze trainer wil ervoor gaan en wil zijn keuzes zelf maken."
Het was de laatste weken bijzonder onrustig bij de Nijmeegse club met onder meer het vertrek van Danny Hoekman. Ook zegde Futuralis het contract met de Nijmeegse club formeel op.
De SV NEC laat zondagmorgen weten dat de supportersvereniging veroordeelt dat er verkapte bedreigingen zijn geuit. De SV NEC wil geen partij kiezen pro- of anti-Van Ingen. Wel komt er een nieuwe supportersavond waarbij het beleid kritisch besproken kan worden.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!