Nieuws

Buurtbewoners Kootwijkerbroek houden drie verdachte Litouwers aan na zoektocht in maisveld

Drie mannen van 18, 20 en 29 jaar uit Litouwen zijn vrijdagochtend aangehouden in Kootwijkerbroek door de leden van een Whatsapp-groep. Ze worden verdacht van diefstal van een auto en het hebben van inbrekerswerktuig.
KOOTWIJKERBROEK - Drie mannen van 18, 20 en 29 jaar uit Litouwen zijn vrijdagochtend aangehouden in Kootwijkerbroek door de leden van een Whatsapp-groep. Ze worden verdacht van diefstal van een auto en het hebben van inbrekerswerktuig.
Er wordt ook onderzocht of de drie verantwoordelijk zijn voor een poging tot een ramkraak met een gestolen auto die nacht, op de Paramariboweg in Apeldoorn. Rond 03.30 uur kreeg de politie melding dat een verdachte auto rondreed in Kootwijkerbroek.
Buurtbewoners hadden elkaar daar ook over geïnformeerd via Whatsapp. 

Zelf op zoek in het maisveld

Verschillende mensen keken uit naar de auto, die uiteindelijk werd aangetroffen aan de Breihutterweg. De buurtbewoners gingen op zoek naar de inzittenden in een maisveld vlakbij. Uit onderzoek van de politie bleek ondertussen dat de auto eerder die nacht was gestolen. 
Na lang zoeken vonden de speurneuzen eerst de 20-jarige man. Ze troffen ook inbrekerswerktuig aan in het maisveld. Daarna zochten de buurtbewoners door naar de andere twee. Ze maakten daarbij gebruik van een speurhond. 
Op de Oude Garderenseweg konden de twee andere verdachten worden aangehouden en overgedragen aan de politie.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!